O Nomad & Bistro Baru

Nomad Bar & Bistro Beograd

Nomad je moderan Mediteranski inspirisan bar i bistro na Vračaru u Beogradu, stvoren sa verovanjem da svako jelo i piće treba da bude originalno, domaće i napravljeno sa najsvežijim sastojcima.

Naša mala porodica pokupila je ljubav i strast ka keteringu tokom više od deset godina rada u jednim od naprestižnijih restorana u Njujorku.

Ideja o Nomad baru je rodjena u magičnom Soho restoranu sa shvatanjem da je ‘od farme do stola’ koncept najveći dodatak restoranima u Beogradu. Tokom godina, stekli smo široko iskustvo i nastavili da rastemo i unapredjujemo naše ponude ali one su još uvek u centru oko autentične hrane, nezaboravnih koktela, prijateljske i opuštene atmosfere i sjajnog dizajna.

 

Kada posetite Nomad Bar & Bistro pokušaćemo da prenesmo energiju i duh Njujorka sa specijalno pripremljenim koktelima i Mediteransko inspirsanom kuhinjom. Mi želimo da iskusite ambijent najboljih bistroa na Menhetnu pravo u srcu Beograda.

Sjajna usluga i ugodjaj su ključ svega što radimo i želimo da svaki gost napusti naš Bar i Bistro zadovoljan, punog stomaka i sa osmehom na licu. Svi gosti su više nego dobrodošli – sa najvećim značajem i poštovanjem za svakog gosta i najvažnije, da se svi osećaju kao kod kuće.

Naš glavni kuvar, Nemanja Uzelac, pravi sjajne obroke inspirisane kuhinjom 23 Mediteranske zemlje. Naš meni se stalno ažurira kako bi uključili nove i sve sezonske obroke kao što su Toskanska rebra i domaća kozija pasta sa dimljenim obručem, kao domaće za Italij ka Grčkoj i Libanu, kroketi iz Španije i morski brim sa kuskus salatom inspirisan Marokom.

Highlight našeg menija su domaće i ručno pravljene kobasice sa Montasio sirom, dimljeni Nomad burger i čizkejk u Njujorškom stilu.

Naš izvor sa najviše mogućih sastojaka iz malih i lokalnih trgovina koje nam dozvoljavalju najsvežija jela dok podržavamo lolkalne proizvođače.

Snabdevamo se dnevno sa Kalenić pijace kako bi otkrili najbolje voće i povrće, začine, ribu i meso.